Simon Phillips

Posted in Blog

13339-0522014191943Simon Phillips speelde, sprak en overwon
Twee uitverkochte clinics om nog lang over te praten

Een clinic van Simon Phillips is altijd een belevenis. En met de jaren lijkt hij alleen maar makkelijker te zijn geworden – meer op zijn gemak, minder ‘n pietje precies, gewoon lekker spelen. Natuurlijk helpt de eindeloze ervaring met het sound maken, en als de samenwerking met de zaalmixer en de organisatie dan ook nog lekker loopt is Phillips blij, en iedereen met hem.

Hij speelde een selectie van de nieuwe Protocol-opnames (die verschijnen komend najaar), soleerde en nam de tijd om vragen te beantwoorden. Met humor, en relativering, en spelvoorbeelden, en veel anekdotes. Daarna speelde hij weer, liet zijn opwarmroutine op alleen snaredrum zien (oef…), praatte nog wat en sloot met een spetterend stuk muziek af, waarbij hij zijn eigen woorden (‘Ik doe het tegenwoordig rustiger aan, ik laat de drums meer spreken en speel niet meer zo hard’) eventjes teniet deed.

Han Nijenhuis deed voorafgaand aan de clinic een interview met Phillips voor Slagwerkkrant. Het was alweer acht jaar geleden dat we hem écht één op één spraken. Nijenhuis over het interview: ‘Stel drie vragen en je kan het hele blad volschrijven, zo’n gesprek was het. Onderhoudend, boeiend, grappig en ondertussen strooiend met de ene grote naam na de andere, zonder ook maar een moment patserig te worden. Zo ging het ook tijdens de clinic, waarin hij uiteraard veel speelde, maar ook alle tijd nam om vragen te beantwoorden. Serieuze uitleg over z’n drumkit en technieken wisselende hij af met mooie en soms hilarische anekdotes. Twee en een half uur aan een stuk. De tijd vloog om.’
facebookgd